25 Eylül 2011 Pazar

Holden


Avustralya’lı bir otomobil üretici olan şirket ülkenin kurulan ilk ulusal markasıdır. Marka adını kurucusu olan James Alexander HOLDEN'ın soyadından almıştır.  Güney Avustralya’da 1856 yılında eyer atölyesi olarak işe başlamış ve 1931 yılında General Motors tarafından satın alınarak otomobil fabrikasına dönüştürülmüştür. 

1948 yılında Chevrolet Styleline modelinden esinlenilerek "48-215" (diğer adıyla FH kasa) adında ilk otomobil bantlardan indirildi. Günümüzde kendi otomobillerinin yanı sıra (Commodore,Caprice,Sportwagon,Statesman) çeşitli Opel,Chevrolet,GM Daewoo marka otomobilleri kendi markası adı altında satmaktadır.



Port Melbourne merkezli şirket 300’den fazla satış noktası ile temsil edilmektedir.  Genel olarak dört farklı gövde stilinde 42 civarında model üretimi gerçekleştirmektedir. Adelaide fabrikasında 2011 yılından itibaren de Cruze üretimi gerçekleştirmektedir.

Holden başta Çin, Kore, Tayland, Almanya, İsveç, Meksika ve Güney Afrika’ya  ihracat gerçekleştirmektedir.

Avustralya’da kullanılan polis araçlarının çoğu Holden markası taşımaktadır.

Günümüzde Barina Spark, Barina Classic, Barina, Series II Cruze, Epica, Commodore, Calais, Sportwagon, Caprice, Series II Captiva, Ute, Colorado, Combo modellerinin satışını gerçekleştirmektedir.  

Kaynak: Holden.au

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...