23 Eylül 2011 Cuma

Toyota Konsept Serisi - MTRC

Toyota Motor Triatlon Yarış Otomobili, motor sporları tarihçesi, 4WD geleneği ve yüksek teknoloji çözümleri arayışı gibi Toyota markasının anahtar unsurlarından hareketle geliştirilen özgün donanımıyla yarının sürücüsünü cezbetmek üzere tasarlanan bir spor otomobil.


Bu araç son derece spor bir görünüme ve tasarıma sahip. Toyota Motor Triatlon Yarış Otomobili, yakında ünlü video oyunu Gran Turismo 4'te de yer alacak. Toyota'nın sıfır emisyonlu yakıt hücresi teknolojisi sayesinde elde edilen ileri sürüş dinamiklerinin yanı sıra dört tekere birden güç aktaran elektrikli motor benzersiz tekerlek kontrolü sağlıyor. Yükseklik ayarlı süspansiyon ve yol koşullarına uyum sağlayan akıllı lastikler heyecanı artırıyor.

Motor Triatlon Yarış Otomobili'nin tasarımcısına yöneltilen bazı sorular:

Neden her teker için bir elektrik motoru?
Her teker için ayrı bir elektrik motoru kullanılması benzersiz 4 teker sürüş kontrolü sağlıyor. Her motor elekrikli sistemde anında kontol edilebildiğinden, diferansiyel kullanan normal sisteme göre her tekere çok daha hızlı bir biçimde tork dağılımı sağlanıyor.

Dinamik performansın geliştirilmesi için ayarlar nasıl değiştirilebilir?
Otomobilin süspansiyonu yüksek hızda denge veya off-road sürüş yeteneği sağlamak üzere ayarlanabiliyor. Ayrıca, bu araçta sensörlere sahip akıllı lastikler kullanıIıyor. Yol durumunu algılayan bu lastikler gerektiğinde lastiklerin tutuşunu anında artırabiliyor.

Bu araçta ne gibi BT (bilgi teknolojileri) yenilikleri bulunuyor?
Motor Triatlon Yarış Otomobili'nde Karışık Gerçeklik (Mixed Reality) sistemi kullanılıyor. Bu sistem HUD özelliğine benzer biçimde, sürücünün sürüş bilgilerini taktığı başlığın içindeki ekranda görmesini sağlıyor. Yol sıcaklığı, kar veya buz bilgisi, lastik durumu gibi bilgileri görüntüleyen bu sistem adeta bir ko-pilot işlevi görüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...