14 Ekim 2011 Cuma

Eterniti Motors'dan Yeni Bir Otomobil


Eterniti Motors, 2011 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda hem kendini tanıttı hem de ilk ürünü olan Hemera prototipini otomobil severlerle buluşturdu.

Lüks otomobil üreticileri arasına katılan yeni marka Eterniti Motors, 2011 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda hem kendini tanıttı hem de ilk ürünü olan Hemera prototipini otomobil severlerle buluşturdu. 2012 yılında pazara sunulması planlanan Hemera, sergilenen versiyonunun neredeyse yüzde 100 aynısı olarak satışa sunulacak. Londra merkezli bağımsız marka, Hemera'da VW Grubu'nun yeni nesil büyük SUV platformunu kullanıyor.

Çift iPad standart

Araçta 4.8 litrelik V8 motor görev yapacak, Çift turbo ile beslenen benzinli motor tam 620 beygir güç üretiyor. Şirketten verilen bilgiye göre aracın maksimum hızı 290 km/s'yi buluyor. Araçta arka koltuklarda ısıtma ve soğutma sistemleri, kablosuz klavye ve çift iPad, içecekler için soğutucu gibi pek çok konfor donanımı sunacak. Henüz fiyatlar belirlenmese de aracın Avrupa'da 150 bin euro (yaklaşık 375 bin lira) seviyesinden satılması bekleniyor.

'Şampiyon' hazırlıyor

Aracın gelişimi için sorumluk Alastair Macqueen ve mühendislik ekibine verilmiş. Daha önce Jaguar XJ220 üretimde görev alan Macqueen, aynı zamanda Jaguar ve Bentley ile 3 kez Le Mans 24 Saat yarışını da kazandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...