5 Ekim 2011 Çarşamba

Hyundai Assan


Türk tüketicisi, Hyundai markasıyla ilk olarak 1990 yılında Kibar Holding’in Türkiye distribütörü olmasıyla tanıştı. Hyundai, kısa bir süre içinde önemli bir başarıya ulaştığı Türkiye pazarının yüksek potansiyelini ve Avrupa’ya yakın olan konumunu göz önüne alarak denizaşırı ülkelerdeki ilk üretim merkezini Türkiye’de kurma kararı aldı.


İzmit’te 25 Eylül 1995’te temeli atılan ve rekor bir sürede tamamlanıp 1997 Temmuz’unda seri üretime başlayan Hyundai Fabrikası, 20 Eylül 1997’de gerçekleştirilen törenle açıldı. Fabrika, İzmit – Ali Kahya Beldesi’nde 1 milyon m²’lik mevcut alana, 233 bin m²’lik fabrika sahasına ve 108 bin m²’lik kapalı alana sahip.

İlk etapta 180 milyon USD’lik yatırımla kurulan fabrikanın, yıllık 125 bin adetlik üretim kapasitesi bulunuyor. Hyundai İzmit Fabrikası, Türk işçilerin emeğiyle tüm dünya için üretilen Accent Era ve i20 modelleriyle Hyundai Motor Company’nin Avrupa’ya açılan kapısı olarak büyük bir önem taşıyor.

Hyundai’nin binek ve hafif ticari araç ürün gamında bulunan diğer modelleriyse yurt dışından ithal ediliyor.

Kalitesine ve ürünlerine güvenen Hyundai, Türkiye’de tüm araçları için 5 Yıl Üretici Firma Mekanik Garantisi sunan ilk ve tek marka olma özelliğini taşıyor. Ayrıca Hyundai, tüm Türkiye çapındaki yetkili satıcıları ISO 9001 Kalite Belgesi’ne sahip olan ilk ve tek marka konumunda bulunuyor.

Hyundai’nin Türkiye’de 50’den fazla ile yayılmış toplam 73 adet yetkili satıcısı ve  83 adet yetkili servisi bulunuyor. Gerçekleştirdiği satışlarla Türk Otomotiv Sektörü’nde 5’inci sırada yer alan Hyundai, ayrıca Türkiye’nin ve dünyanın en iyi servis hizmeti veren ve en yüksek müşteri memnuniyetini sunan markası olmayı hedefliyor.

Hyundai, üretimde ve ürünlerinde sunduğu yüksek kalite ve güvenceden tüm dünyanın en iyi şekilde yararlanmasını sağlayıp, müşteri memnuniyetini ve çevrenin korunmasını öncelikli ilke olarak belirleyerek hem Hyundai hem de müşterileri için daha iyi bir gelecek sunmayı amaçlıyor.

Kaynak: Hyundai

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...