6 Ekim 2011 Perşembe

FNSS MIL. DESIGN 2011


Türkiye’nin en büyük kara savunma sistemleri üreticisi ve en büyük savunma ihracatçısı FNSS Savunma Sistemleri Anonim Şirketi, bu sene ulusal bir yarışma olan, “FNSS Mil. Design 2011 Askeri Kara Araçları Tasarım Yarışması’nı” düzenlemiştir.

Yarışmanın amacı, savunma sektöründe tasarımcı geliştirmeye yardımcı olmak, genç tasarımcıları profesyonel çevrelerle buluşturmak ve Türkiye'de özgün ürün geliştirme çalışmalarına destek olmaktır. "Profesyonel Kategori" ve Öğrenci Kategorisi" olmak üzere...
iki kategoride düzenlenen yarışma, kapsamı ve kriterleri itibariyle ülkemizde ve Dünya'da ilk kez gerçekleştirilmiştir. Bu yarışmaya 45’i profesyonel 20’si öğrenci olmak üzere toplam 65 proje katılmıştır. Katılan projelerin genel tasarım gereksinimi; günümüzde ve önümüzdeki 30 sene içerisinde kullanılabilecek hafif (azami 10 ton) ve orta sınıf (azami 25 ton) ağırlık kapsamı içinde, Zırhlı Muharebe Aracı'nın tasarlanması olarak belirlenmiştir.

Savunma sektöründe özgün araç tasarım ve üretimini kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştiren FNSS, düzenlediği bu yarışmayı ülkemizdeki genç ve profesyonel tasarımcı potansiyelinden faydalanmak adına önemli bir başlangıç olarak değerlendirmektedir.

Yarışma Sonuçları:

A. Öğrenci Kategorisi
1. Muzaffer KOÇER
2009 ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Mezunu, Scuola Politecnica Di Design, Yükseklisans Öğrencisi


2. Serdar SOYSAL
Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğrencisi




3. Eren ÖZDEMİR
İstanbul Teknik Üniversitesi, Makina Mühendisliği Bölümü Öğrencisi





Mansiyon Ödülü: Orhan Umut GÖKÇEK
ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğrencisi



Mansiyon Ödülü: Mert KAYACAN
Bahçeşehir Üniversitesi, Mekatronik ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümleri Öğrencisi




B. Profesyonel Kategori

1. Bülent ÖZKURT




2. DESIGNNOBIS - EKİP TASARIMI (Hakan Gürsu, Ozan Karslıoğlu, Melike Şölen Akın, Hakan Boğazpınar, Toğrul Tağızade, Cem Yılmaz)




3. Gökhan KEMAN



Mansiyon Ödülü: Evren ÖZGÜN


Mansiyon Ödülü: Erhan KAYNAK




Mansiyon Ödülü: DESIGNNOBIS: EKİP TASARIMI (Hakan Gürsu, Ozan Karslıoğlu, Melike Şölen Akın, Hakan Boğazpınar, Toğrul Tağızade, Cem Yılmaz)




Mansiyon Ödülü: Uğur DÜZGÜN








0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...