29 Eylül 2011 Perşembe

Süper otomobil tasarımı SUPERSONIC


Aerodinamik bir dizayna sahip SUPERSONIC Sırp endüstriyel tasarımcı Marko LUKOVİÇ’in ellerinde hayat bulmuş.  Yüksek hızlı jet görünümüne sahip süper bir otomobil tasarımı…

Dış panelleri alüminyum gibi hafif malzemeler ve kompozit malzemeler ile desteklenerek en az ağırlığa sahip olması arzulanmış. Aynı malzemeler iç kısımlarda da kullanılarak bir iç güvenlik kafesş oluşturulmuş.


Özellikle ön kısmı çekici ve akılda kalıcı kılabilmek için son derece büyük xenon farlar ve mavi ledler kullanılmış. Ayrıca tavanda yer alan camdan yolcunun olumsuz etkilenmemesi için sıvı kristal ile karartma uygulanmış.  Kabin içi erişim, önden menteşeli ve gazlı amortisörler yardımı ile açılır kapı şeklinde tasarlanmış.

Süpersonic, biri önde ikisi arkada olmak üzere üç tekerlekli bir araç. Gece görünürlüğü ve güvenliği sağlamak için mavi neon ışıklar ile donatılmış. Her tekerlek kendisini besleyen ve arkada yer alan geliştirilmiş ekstra hafif uzun ömürlü Li-ion pille ile desteklenen üç elektrikli motora bağlanmış.  Pillerin sökülebilir olarak tasarlanması otomobil sahibinin pilleri rahatlıkla evinde ya da iş yerinde şarj edebilmesine olanak sağlamaktadır.

Ayrıca, Süpersonic’te direksiyon geleneksel mekanik kontrol sistemi yerini elektronik drive-by Wire sistemine bırakmıştır. Direksiyon ve frenler için hiçbir mekanik bağlantı yoktur.

Güvenlik için her şey düşünülmüş ve güçlendirilmiş kafesin yanında sürücü kabini hava yastıkları ve yine yanlarda iki adet olmak üzere 3 hava yastığı yerleştirilmiş.

Çeşitli elektronik cihazlar ile desteklenen araçta GPS navigasyon ve otomatik pilot seçeneği opsiyonel olarak yerleştirilmiştir.

Kent trafiğine çözüm gibi görünen Süpersonic ne zaman yolara çıkabilir, bilmiyoruz.







0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...