29 Eylül 2011 Perşembe

Volkswagen’in minimalist tasarım aracı NILS


Volkswagen'den küçük, hafif, tek koltuklu ve elektrikli kent içi ulaşım aracı: NILS Frankfurt Motor Show’da tanıtıldı.

Polikarbon kapı panelleri ile ultra hafif bir alüminyum şasi içerisinde oturtulması ile güvenli bir ortama sahip olan Volkswagen NILS elektrikli bir motora sahip ve tek kişilik konsept bir otomobil. Kapılar kanat şeklinde açılır bir yapıya sahip. NILS’in bir spor otomobilin dinamik performansına sahip olması planlanmış.  Toplam 120 inç uzunluğa sahip olan otomobilin toplam ağırlığı 460 kg civarında. 5.3 kWh lityum-iyon pil gücü, sadece 42 kilo ağırlığında, 33 beygir gücünde elektrikli motor ile geliyor. 2 satlik bir şarj süresi ile 40 – 60 km menzile sahip.


Dijital gösterge paneli 7 inçlik bir ekranla desteklenmiş.  Nils de, kontrol Navigasyon, radyo, telefon ve internet erişimi için taşınabilir bir bilgi-eğlence ünitesi ile donatılmış.  Çoklu bağlantı ile dört köşe ve geniş bir duruş delinmiş disk frenler, süspansiyon, Nils’i kullanmak eğlenceli gibi görünüyor.

Şehir içi kullanıma yönelik tasarlanan konsept Volkswagen NILS maksimum 130 km/h hıza ulaşabilirken 34 beygir güç ve 130 Nm’lik tork üreten elektrikli motoru ile 40 - 60 km’lik yol yapabiliyorsunuz.   

Şirket bu tasarımı gerçekleştirirken güvenliği elden bırakmamış. Otomatik mesafe kontrol sistemi ile donatılan NILS otomobilin önünde yaklaşık 200 metrelik bir alanı mevcut radar sensörleri ile tarayarak sürücüsüne güvenli bir sürüş olanağı sağlamaktadır. Bunula birlikte zorlu trafikte minimalist bir tasarıma sahip Volkswagen Nils ile en dar alanlara bile giriş yapılabileceği gibi yine en zorlu yerlere park etmekte kolaylaşacak gibi.

NILS’i en kısa sürede yollarda görmeyi ümit ediyoruz.













0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...