3 Kasım 2011 Perşembe

Lizbon sokaklarında gövde gösterisi


Renault ile Nissan’ın ortak elektrikli modelleri Fluence ile Kangoo, satışa çıkmadan önce Lizbon sokaklarında gösteri yaptı.

Aybar, “Türkiye’de 15 yaşın üzerinde 3 milyon araç var. Bu pazar elektrikli otomobiliyle değerlendirilebilir” dedi. Renault ile Nissan otomotiv firmalarının ortak üretimi olan, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 35 ülkede 2 ay içinde “eş zamanlı” olarak piyasaya çıkacak elektrikli otomobil modelleri Fluence ile Kangoo’ların uluslararası lansmanının son ayağı Portekiz’in
başkenti Lizbon’da yapılıyor. Lizbon’da iki gün boyunca elektrikli otomobil gösterileri yaşanacak.

Yerli otomobil elektrikli olsun

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Türkiye’nin de içinde bulunduğu 35 ülkede aynı anda Fluence ile Kangoo’nun piyasaya çıkacağını söyledi. Aybar, Fluence’lerin 26 bin eurodan, Kangoo’ların ise 20 bin eurodan fiyatla satılacağını hatırlattı. Yerli marka otomobil konusuna da değinen Aybar, “Bu konuda geç kalmamalıyız. Mesela, ilk yerli oto elektrikli olarak üretilebilir. Bunun bize rakip olmasından da çekinmeyiz” dedi.

Elektrikli otomobillerle yepyeni bir pazarın ortaya çıktığını ve teknolojik dönüşümün yaşandığını dile getiren Aybar, şöyle devam etti:

“ Türkiye, yerli otomobil isteğine elektrikli araçla cevap verebilir. Ancak satış için pazar lazım. Aslında bu pazar da mevcut. Nasıl mı? Bugün ülkede 15-16 yaşın üstünde 3milyonu aşkın, eski teknolojiyle çalışan, çevreyi kirleten araç var. Bir yeni marka oto üretmek için en az 300 binlik yıllık seri üretim gerekiyor. Benim önerim, 15 yaşın üstündeki 3milyon aracın değiştirilmesi amacıyla yerli elektrikli oto üretimi gündeme gelebilir.”

Belediyeler yavaş davranıyor

İbrahim Aybar, Türkiye’de elektrikli otoya hala biraz şüpheyle bakıldığını ve başta İstanbul Büyükşehir olmak üzere belediyelerin elektrikli şarj istasyonlarını kurmada yavaş davrandığını söyledi. Şarj istasyonu konusunda anlaşma imzaladıkları Ankara, İstanbul, Gaziantep ve Kocaeli belediyelerinin sürecin gerisini getirmediğini ifade eden Aybar, “Mesela, İspark, 40 istasyon kuracağını söyledi ama herhangi gelişme olmadı” diye konuştu.

Kaynak: Perihan ÇAKIROĞLU / Bugün

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...